Εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και αντιδράσεις

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. ζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ (από όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού στην οποία υπογραμμίζεται πως ο κ. Μουλόπουλος «απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Την εξέλιξη αυτή ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων από τα πολιτικά κόμματα αλλά και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με πολλά σχόλια να κάνουν λόγο για διαπλοκή, για παράδοση του ΔΟΛ στην κυβέρνηση. Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Βασίλης Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων». Σύμφωνα με το ιστολόγιο zoornalistas, «κύκλοι της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι οι ανακοινώσεις για Μουλόπουλο και ΔΟΛ αποτελούν μονομερή ενέργεια του Σταύρου Ψυχάρη. Ερωτηματικό, πάντως, παραμένει το αν υπάρχει υποψήφιος επενδυτής για να «μπει» στον ΔΟΛ, καθώς έχει ακουστεί το όνομα του Ιβάν Σαββίδη που προτιθεται, λέει, να βάλει σε πρώτη φάση 20 εκατ. στο Συγκρότημα».

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ αναφέρει: «Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης. Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς και προσθέτει: «Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο τουίτερ: «Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, απ’ την πλευρά του, σημείωσε: «Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια».