«Εξετάσου για τον HIV»

Με κεντρικό μήνυμα «εξετάσου για τον ιό HIV» το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), υλοποιεί σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου), με στόχο να ενημερώσει το γενικό πληθυσμό.

Στο πλαίσιο αυτό έχει σχεδιάσει μια μεγάλη Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν.) και για τον HIV/AIDS.

Το πρόγραμμα Δράσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Αριστοτέλους την 1η Δεκεμβρίου από 10:00π.μ-10.00μ.μ. Κατά τη διάρκεια αυτή θα γίνει αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν κόκκινο κορδελάκι (red ribbon) στις 7 το απόγευμα  ενώ εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Πλατεία Καμάρας από 6.00 μ.μ-9.00 μ.μ

Εκδηλώσεις θα υπάρχουν και στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. στις 29 Νοεμβρίου από 9.00 π.μ – 2.00 μ.μ.

Επιπροσθέτως θα υπάρχουν ενημερωτικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και συμμετοχή σε δράση του Κέντρου Ζωής στο Δήμο Καλαμαριάς την 1ηΔεκεμβρίου από 12.00 μ.μ-2.00 μ.μ.

Τέλος, παράλληλες ενημερωτικές και προωθητικές παρεμβάσεις θα γίνουν σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπου θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στα συνεργαζόμενα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.