ΕΥΑΘ: Διακοπές νερού στα Πεύκα λόγω… Φιλύρου

Σε μεμονωμένες διακοπές υδροδότησης στην περιοχή των Πεύκων στη Θεσσαλονίκη θα προβαίνει – κατά περίπτωση – το επόμενο διάστημα η Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ ΑΕ), σε εφαρμογή προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών της κοινότητας Φιλύρου.

Σε ανακοίνωση της ΕΥΑΘ τονίζεται ότι, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, η ΕΥΑΘ υποχρεούται να χορηγεί ποσότητα νερού 450 κυβικών μέτρων ημερησίως στην κοινότητα Φιλύρου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη μέσω της δεξαμενής Ακροπόλεως, από την οποία όμως υδρεύεται η περιοχή των Πεύκων. Τυχόν διακοπές υδροδότησης στα Πεύκα θα γίνονται κατά τις νυχτερινές ώρες (11 μ.μ. – 6 π.μ.), για τη μικρότερη κατά το δυνατόν ταλαιπωρία των καταναλωτών.

Δεδομένου ότι η μέγιστη δυνατή παροχή νερού προς τα Πεύκα είναι 4.800 κ.μ./ημέρα και η επάρκεια νερού αποτελεί συνάρτηση της χρήσης του, συνιστάται οι καταναλώσεις στην περιοχή να είναι λελογισμένες και για τις απαραίτητες για την καθημερινότητα λειτουργίες, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ και προστίθεται πως η Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου διαθέτει δικές της γεωτρήσεις, υπαγόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση ΄Υρευσης Αποχέτευσης Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ από την ΕΥΑΘ εξυπηρετείται μόνο για την αποχέτευση.

«Από το 2015, η εταιρεία μας έχει συναινέσει να την ενισχύει με συγκεκριμένες ποσότητες ύδατος και μόνον εφόσον δε διαταράσσεται η ομαλή υδροδότηση των Πεύκων, πλην όμως υποχρεούται να εφαρμόσει τη χτεσινή δικαστική απόφαση. Προηγήθηκαν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με ξεκάθαρη τη στάση της ΕΥΑΘ για ενίσχυση του Φιλύρου από άλλα σημεία και μεταφορά του νερού με μέσα (υδροφόρες) του ίδιου του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι των Πεύκων», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.