Η Φ. Γεννηματά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αφήνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ανακυκλώνοντας τις γνωστές αντιφατικές ασάφειες περί αυτόνομης πορείας και σταθερότητας αλλά και περί τήρησης ίσων αποστάσεων, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Είμαστε μία δύναμη ομαλότητας και σταθερότητας. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε τροχιά αποσταθεροποίησης» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει πως το κόμμα της θα συμβάλει «θετικά σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επίσης επισήμανε με νόημα ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης με ασφάλεια. «Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές και υπάρχει ένα κύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε υπέρ της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται ένα ισχυρότατο αντίβαρο τόσο απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ όσο και απέναντι στο λαϊκισμό», σημείωσε και τόνισε πώς η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική στήριξη και ένα προοδευτικό πρόγραμμα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ την επομένη των εκλογών και το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, η κ. Γεννηματά επισήμανε: «Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα κυβερνητικό σε κανέναν για να βγουν οι αριθμοί. Έχουμε σχέδιο για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα, αλλά αν δεν επιτευχθεί αυτό θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση. Μόνο με ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής θα επιστρέψει η λογική στον τόπο. O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης».