Φ. Γεννηματά: Αντιπερισπασμός από τον πρωθυπουργό που παίζει με την αγωνία γονιών και μαθητών

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις εξεγγελίες που έκανε χθες και σήμερα για την Παιδεία και την Υγεία, αντίστοιχα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί αντιπερισπασμό από την κατακραυγή που προκαλούν τα νέα μέτρα της “συμφωνίας ντροπής” που υπέγραψε και παίζει εν ού παικτοίς. Παίζει με την αγωνία των οικογενειών και των παιδιών», ανέφερε, σε δήλωσή της, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Όπως πρόσθεσε, την ώρα που το ΕΣΥ βυθίζεται και η Παιδεία απαξιώνεται από την πολιτική του, ο κ. Τσίπρας προχωρεί σε ανέξοδες εξαγγελίες, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, χωρίς διάλογο, χωρίς την εξασφάλιση πόρων για την εφαρμογή τους.

«Τα θέματα, όμως, που αφορούν την ΥΓΕΙΑ και την ΠΑΙΔΕΙΑ είναι πολύ σοβαρά και ευαίσθητα, για να χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ο κος Τσίπρας δεν έχει καν την βούληση για να κάνει τις εξαγγελίες του πράξη. Δεν τον ενδιαφέρει. Επιχειρεί μόνο να κερδίσει χρόνο παραμονής στην καρέκλα του», τόνισε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός.