Φ. Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω βαρόνους και φεουδάρχες στο νέο φορέα

«Συγκρούστηκα με τους μηχανισμούς μέσα στο κόμμα, και δεν θα επιτρέψω στον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, να υπάρξουν ίντριγκες, μηχανισμοί, τιμάρια, βαρόνοι, φεουδάρχες» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της το βράδυ του Σαββάτου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Εν όψει σύστασης του νέου φορέα η υποψήφια επικεφαλής του παρατήρησε ότι «αυτή η παράταξη στήνεται στη βάση της ηθικής» και πρόσθεσε: «Αυτή τη σημαία σηκώνω. Τη σημαία της ηθικής, του ήθους στην πολιτική. Με ανθρωπιά, με σεβασμό στις αξίες μας».

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης στην πιο κρίσιμη στιγμή. «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή τη κυβέρνηση της εξαπάτησης, με τα ψέματα, με τον λαϊκισμό με την ανικανότητα και τον νέο διχασμό που επιχειρείται αυτήν τη στιγμή στο λαό», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρη: «Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστής στις πολιτικές εξελίξεις. Η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Εμείς θα κάνουμε την έκπληξη στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Τέλος, ανέφερε πως η κοινωνία χρειάζεται ένα σχέδιο, το οποίο θα μπορέσει να κινητοποιήσει όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και «θα επενδύσει στη νέα γενιά της πατρίδας μας»