Φ. Γεννηματά: Ευκαιρία το Brexit να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή και ενωμένη

«Το Brexit δεν πρέπει να επηρεάσει τη συνοχή και την ομαλή λειτουργία της Ένωσης. Πρέπει να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των ευρωπαίων εργαζομένων και φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα σε αυτούς και των Ελλήνων», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία συμμετείχε στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών, στις Βρυξέλλες.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε, επίσης ότι τόνισε στους εταίρους μας ότι η Ευρώπη οφείλει να ασκήσει πίεση για την επαναφορά της Τουρκίας στην δημοκρατική τάξη και στον σεβασμό των διεθνών συνθηκών.

Τέλος, ευχήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν να είναι σε λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η οριστική ήττα του εθνολαϊκισμού προϋποθέτει μεγάλες αλλαγές: τον τερματισμό της λιτότητας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Ευρώπης».

«Δύσκολη κατάσταση το BREXIT αλλά και ευκαιρία να βγει η Ευρώπη πιο δυνατή και ενωμένη. Το μυαλό μου πηγαίνει κατευθείαν στην νέα γενιά της Ευρώπης, στους φοιτητές, στους νέους και τις νέες από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του νότου που λόγω της κρίσης αναζήτησαν και βρήκαν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα χρειάζονται την στήριξη και την προστασία μας. Θεωρώ δε αυτονόητο ότι οργανισμοί της Ένωσης που είναι εγκατεστημένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.» ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβαση της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην Προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.