Φ. Γεννηματά: Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει κυβερνητική σταθερότητα… με τη ΝΔ

Την υπόσχεση της να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ ή να δώσει ψήφο ανοχής στη ΝΔ, επανέλαβε, εμμέσως πλην σαφώς, από τη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φωφη Γεννηματά, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι, στο χώρο πίσω από το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού.

«Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος. Η λο,γική επιστρέφει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών, στις 7 Ιουλίου, στο ΚΙΝΑΛ» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και αναφερόμενη στο μετεκλογικό περιβάλλον, δεσμεύτηκε πως την επομένη των εκλογών θα υπάρχει κυβέρνηση με την στήριξη του ΚΙΝΑΛ. «Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας, γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την εννοούμε στην πράξη για τα μεγάλα θέματα, τα εθνικά μας ζητήματα, την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου» σημείωσε και τόνισε πως το κόμμα της μπορεί να εγγυηθεί τις προοδευτικές λύσεις, αρκεί να λάβει ισχυρή εντολή. Όπως εξήγησε, η ισχυρή εντολή στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτρέψει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Φ. Γεννηματά υποστήριξε πως «ισχυρό ΚΙΝΑΛ σημαίνει δυνατό αντίβαρο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό» και πως αποτελεί την εγγύηση για την ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα ενώ σημείωσε πως το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».

Παράλληλα, προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τα σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, λέγοντας πως «εμάς δεν μας απασχολούν οι υπουργικές καρέκλες, δεν είναι αυτοσκοπός μας η εξουσία. Μας ενδιαφέρει η ελληνική κοινωνία». Σημείωσε δε πως «πολλοί χύνουν δάκρυα για τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, αλλά κρύβουν από τον ελληνικό λαό μια σοβαρή λεπτομέρεια. Αν στην επόμενη Βουλή εμείς δεν έχουμε αρκετή δύναμη δε θα βρεθούν οι διακόσιοι βουλευτές για να αλλάξει οριστικά η απλή αναλογική και η χώρα θα μπει σε περιπέτειες». Όπως είπε «με μια αχαλίνωτη Δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα κινδυνεύει να καεί. Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ».

Κλείνοντας κάλεσε τους οπαδούς του Κινήματος να στηρίξουν το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως «για μας το μπροστά σημαίνει αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός» και πως το ΚΙΝΑΛ «δεν είναι σημαία ευκαιρίας» αλλά «πυλώνας ανάπτυξης» και αποχαιρετώντας την συγκέντρωση κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφιους βουλευτές Θεσσαλονίκης.

Καλά οργανωμένη η συγκέντρωση, με πολλές σημαίες του ΠΑΣΟΚ και ντουντούκες, αλλά το ακροατήριο ήταν μόλις μερικές εκατοντάδες άτομα, εικόνα δηλαδή πολύ διαφορετική από το ΠΑΣΟΚ των μεγάλων συγκεντρώσεων σε κεντρικές πλατείες…

Φ.Δ.