Φ. Γεννηματά: Συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου η συμφωνία

«Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την  αβεβαιότητα. Τώρα  με την πλάτη στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τη συμφωνία με τους θεσμούς που ανακοινώθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

H κ.Γεννηματά ζητά να κατατεθεί άμεσα στην Βουλή το σύνολο των κειμένων συμφωνίας και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση «ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθει ο ελληνικός λαός το μέγεθος της εξαπάτησης και το βάρος των δεσμεύσεων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Με  νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας ύψους 4,5 δις ευρώ συνολικά, μέσω μείωσης των συντάξεων, του αφορολόγητου και περικοπής 450 εκ ευρώ από τις ενισχύσεις των ανέργων και των ασθενέστερων τάξεων. Και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες. Νέα μέτρα και δεσμεύσεις που υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.