Φ. Γεννηματά: Θα καταδικάσει η κυβέρνηση την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ;

«Η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του συνιστά πράξη που περικλείει σοβαρούς κινδύνους». Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά για την χθεσινή ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ για την μεταφορά της πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβιβ στην Ιερουσαλήμ.

«Θα έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή. Προδικάζει το status της πόλης ως πρωτεύουσας μόνο του Ισραήλ ενώ παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για μια «λύση δύο κρατών» και περιφρονεί το σύνολο της Παγκόσμιας κοινής γνώμης η οποία τάχθηκε ενάντια σ’ αυτή την απόφαση», λέει μέσα από την ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά

«Ελπίζουμε ότι την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υλοποιηθεί η εν λόγω επικίνδυνη απόφαση.  Η Ελληνική κυβέρνηση θα καταδικάσει αυτή την ανεύθυνη πράξη ή μήπως οι έπαινοι Τσίπρα προς την εξωτερική πολιτική Τράμπ τον εμποδίζουν να κάνει κάτι τέτοιο;», καταλήγει η Φώφη Γεννηματά.