Φ. Κουβέλης: Ο ελληνικός λαός διδάσκεται από την ιστορία του και δεν ξεχνά

«Ο ελληνικός λαός διδάσκεται από την ιστορία του και δεν ξεχνά» υπογράμμισε o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε δήλωση του για την συμπλήρωση 51 ετών από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.

Αναλυτικά η δήλωση του ΑΝΥΕΘΑ:

«Η μαύρη επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, επαναφέρει μετά από 51 χρόνια, στη μνήμη γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Οι ένοπλες δυνάμεις, αναπόσπαστο κομμάτι του λαού, είναι αφοσιωμένες στην αποστολή τους και αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη, την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Τιμάμε τις θυσίες των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για να βγει η χώρα από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, αγωνιζόμενοι παράλληλα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο ελληνικός λαός διδάσκεται από την ιστορία του και δεν ξεχνά. Η διάσωση της ιστορικής μνήμης δεν είναι απλώς χρέος όλων μας αλλά και φωτεινός φάρος στην πορεία της χώρας και του λαού μας».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ