Φ. Κουβέλης: Θυσία όλων στον βωμό της πτώσης της κυβέρνησης

Αυτού του είδους η αντιπολίτευση δεν αφήνει τίποτε όρθιο, η πραγματική τους πρόθεση είναι να λεηλατήσουν το πένθος που υπάρχει, εάν η ΝΔ πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάτι άλλο, οφείλει να μας πει τι παρέλειψε ο κρατικός μηχανισμός, τι αμέλησε η κυβέρνηση, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης. «Αυτό δεν είναι πολιτική λειτουργία, είναι η θυσία όλων στο βωμό του αντιπολιτευτικού λόγου για να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήδη από χτες στην Βουλή βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης έσπευσαν να ασκήσουν “κριτική” και στην πραγματικότητα να δείξουν ποια ήταν η πρόθεσή τους: να λεηλατήσουν αυτή την ώρα το πένθος που υπάρχει και να ασκήσουν αυτή την αδυσώπητη, ανηλεή, αβάσιμη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Εάν η ΝΔ π.χ. πιστεύει ότι έπρεπε να γίνει κάτι άλλο, οφείλει να το καταγράψει, να μας πει τι παρέλειψε ο κρατικός μηχανισμός, τι αμέλησε η κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Ο ίδιος είπε ότι «βεβαίως δημιουργεί» ανασφάλεια και πρόβλημα στο εσωτερικό των Σωμάτων Ασφαλείας η επίθεση εναντίον της Πυροσβεστικής και της ηγεσίας της, είναι μία αντιπολίτευση που «δεν αφήνει τίποτε όρθιο, όταν Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό, Αστυνομία, με αυτοθυσία προσπάθησαν και σε έναν βαθμό πέτυχαν να περιορίσουν το κακό».

«Αυτό δεν είναι πολιτική λειτουργία, είναι η θυσία όλων στο βωμό του αντιπολιτευτικού λόγου για να πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Νωρίτερα, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε εκτενώς στην συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Αττική, από την περασμένη Δευτέρα, καθώς «ήταν παρούσες από την πρώτη στιγμή και διέθεσαν πάρα πολλά μέσα, αεροσκάφη, ελικόπτερα, φρεγάτα που επόπτευε την θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Μάτι και ευρύτερα διασώζοντας άτομα».

«Διέθεσαν προσωπικό (25 οχήματα και 33 άτομα) που ακόμη και σήμερα πραγματοποιεί περιπολίες για την διαπίστωση της κατάστασης και την προστασία των περιουσιών από λεηλασία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Ταυτόχρονα, δυνάμεις των ΕΔ προμηθεύουν με μερίδες φαγητού τους κατοίκους που το επιθυμούν, ενώ τα ΚΑΑΥ (που χρησιμοποιούνται ως κέντρα παραθερισμού) άνοιξαν από την πρώτη στιγμή και φιλοξένησαν πάρα πολλούς ανθρώπους», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Επίσης, «αυτή την ώρα, στην Κινέτα έχουν διατεθεί δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, 12 μηχανήματα και 7 υδροφόρες. Από το ΓΕΕΘΑ και την Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ), πραγματοποιήθηκε αναγνώριση και οργανώθηκε κλιμάκιο για τον καθαρισμό ρεμάτων των περιοχών που επλήγησαν, στους Δήμους Ραφήνας και Μαραθώνα».