«Φαρμακερές» ατάκες Μπουτάρη για Μητσοτάκη, Σαμαρά και Τσίπρα

Σε συνέντευξη του στη «Μακεδονία της Κυριακής» ο Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για όλους και για όλα.

Ως δήμαρχος συνεργάστηκε με τέσσερις πρωθυπουργούς και πρόλαβε έστω και για δυο μήνες τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 2010 εκλέχθηκε έχοντας την στήριξη μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Για τον ίδιο έχει να πει πως «θα τον χαρακτήριζα αιθεροβάμονα, δεν κατάφερε ποτέ να αντιληφθεί την ελληνική πραγματικότητα».
Με τον Αλέξη Τσίπρα υπήρχε μια καλή συνεργασία, τόσο πολύ που πρώην πρωθυπουργός ήθελε να τον εντάξει και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά από την πρώτη μέρα είχαμε μια καλή χημεία με τον Τσίπρα. Με άκουγε, και όσες φορές του ζήτησα κάτι, το έκανε. Ήταν μάγος, έχει το χάρισμα» λέει για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν θέλω να ακούω το όνομα Σαμαράς»

Για αυτόν που δεν θέλει να ακούσει τίποτα είναι ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν θέλω να ακούω το όνομά του. Δεν τον εκτιμώ καθόλου. Ένας από τους λόγους που μπλόκαρε το Μακεδονικό ήταν αυτός. Από την μια μεριά έριξε τον
Μητσοτάκη και από την άλλη φώναζε Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Δεν είναι έτσι, αγόρι μου, διάβασε λιγάκι ιστορία. Έτσι και αλλιώς η γιαγιά σου ήταν Μακεδονομάχος» αναφέρει.

Αυτός που λάτρεψε ήταν Λουκάς Παπαδήμος. «Αν και ήταν για μικρό χρονικό διάστημα πρωθυπουργός με κάλεσε δυο φορές στην Αθήνα και ήταν εξαιρετικός».
«Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον πρόλαβα ως υπουργό και τον ξέρω πολλά χρόνια. Μου θυμίζει τον Σημίτη, δεν είναι τραβηχτικός. Όμως θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, γιατί είναι καταρτισμένος και γνωρίζει τα θέματα. προετοιμασία του και όσα δείχνει μέχρι στιγμής δημιουργούν την αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε να μπουν σε έναν καλό δρόμο» δηλώνει για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό.