«Το FBI έχει βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email με ονόματα για τη Novartis»

«Οι πελάτες μου κατέθεσαν στοιχεία που περιλαμβάνουν ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους», είπε ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων, που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών των ΗΠΑ. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Παύλος Σαράκης, ανέφερε πως έχουν δώσει οι πελάτες του έχουν στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων της Novartis στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν και από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI. Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέει υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.

Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα. Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζαν τη στρατηγική αλλά και της μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Τα στοιχεία του κρίθηκαν βάσιμα από τις αμερικανικές αρχές όπως τόνισε, καθώς τα στοιχεία που έδωσαν ήταν χιλιάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.