Φοβού τους νεοδημοκράτες και δώρα κι επιδόματα… κλέβοντες…

Σχεδόν προφητικός ο Παπαδημούλης σήμερα, το είπε ο άνθρωπος ξεκάθαρα και είχε δίκιο μεγάλο. «Αν ο Μητσοτάκης παραμείνει στην αρχηγία της ΝΔ δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα». Τόσο απλό. Διότι πάς προς τις εκλογές και βγαίνεις και λες πως όταν γίνεις πρωθυπουργός θα κόψεις τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων; Και το λες αυτό παραμονές του Πάσχα και προεκλογικά, και δεν περιμένεις αντιδράσεις; Δηλαδή δεν έχει δίκιο ο Παπαδημούλης; Πόση ευφυΐα θέλει για να καταλάβεις ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις; Μετά το κάνεις και χειρότερο. Δηλαδή όταν μία εφημερίδα, η «Δημοκρατία», γράφει ότι «Ο Κυριάκος “κόβει” τα δώρα», η αντίδραση της ΝΔ είναι να μιλήσει για προβοκάτσια, την ώρα που ο προβοκάτορας είναι ο Κούλης. Έβγαλε και ανακοίνωση μάλιστα η ΝΔ και μίλησε για “Δούρειο Ίππο” του ΣΥΡΙΖΑ και fake news σε βάρος της και τόνισε πως «κανένα δώρο δεν πρόκειται να κοπεί από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ». Κοινά ψέματα και «άρες μάρες κουλαμάρες» για να καλυφθούν οι …αστοχίες, αλλά δυστυχώς γι αυτούς υπάρχει και χειρότερο.

Διότι πριν ο Κούλης λαλήσει για να ξεκαθαρίσει τα των δώρων, βγήκε το poulain του, δηλαδή το πουλάρι του, ο Κ. Δέρβος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και έβαλε στόχο το επίδομα ανεργίας. Άφησε να εννοηθεί πως το επίδομα πρέπει να κοπεί διότι είναι άχρηστο, διότι είναι αντιπαραγωγικό και δεν παράγει κέρδος. Υποστήριξε δε πως το κράτος αντί να βοηθάει τους ανέργους, πρέπει να επιδοτεί τους επιχειρηματίες. Αυτό είπε το poulain του Κούλη. Τώρα αν πρόκειται για μουλάρι ή πουλάρι λίγη έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι αυτά δεν λέγονται έτσι για πλάκα δημοσίως.

Πρόκειται για στρατηγικές επιλογές της ΝΔ και του Κυριάκου που στη γραμμή Μέρκελ και Βέμπερ, θέλουν να κόψουν κάθε κονδύλι κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας. Αυτή είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει την επόμενη ημέρα η ΝΔ, είναι η πολιτική που επιβάλουν οι πάτρωνες της δεξιάς Μαρινάκης κι Αλαφούζος κ.λ.π., και τα λένε τώρα για να δοκιμάσουν αντιδράσεις. Και θα επιμείνουν σ’ αυτή τη γραμμή, όπως επιμένουν και για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με την … «φιλόσοφο», Β. Φλέσσα, να εξυμνεί την ΝΕΡΙΤ του μαύρου και της φίμωσης…

Φ.Δ.