Φυλάκιση 78χρονου για απόπειρα ασέλγειας σε ανήλικη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δικάστηκε ο 78χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορούνταν για απόπειρα ασέλγειας και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος μιας 13χρονης, στο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινής φυλάκισης ενός έτους, καθώς κρίθηκε ένοχος για την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της 13χρονης.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, καθώς έχει τεθεί από τους δικούς του σε κατ οίκον περιορισμό λόγο σοβαρού προβλήματος άνοιας, για το οποίο πρόβλημα υπάρχουν και οι σχετικές ιατρικές γνωματεύσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, στην περιοχή του Μασταμπά Ηρακλείου, όταν ο ηλικιωμένος σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε σημείο όπου βρισκόταν η 13χρονη με φίλες της, προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες και προτάσεις.

Η ανήλικη συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του 78χρονου και του αυτοκινήτου του και πήγε στο σπίτι της όπου μίλησε στη μητέρα της, η οποία προέβησε και στην καταγγελία.

Άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τον 78χρονο και τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος αφού του άσκησε δίωξη, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το δικαστήριο.

Efsyn