Γ. Αντωνόπουλος: Ο κ. Καϊτεζίδης απών από τα προβλήματα υγείας των δημοτών

Σε χθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου ΔΡΥΟΧΟΣ στο ΚΑΠΗ Φιλύρου παρουσιάστηκε από τον Γ Κίρκο Διοικητή της 3ης ΥΠΕ η απόφαση για δημιουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο Φίλυρο. Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Φιλύρου ΔΡΥΟΧΟΣ κατάφερε να πείσει την 3Η ΥΠΕ να δημιουργήσει Περιφερειακό Ιατρείο στο Φίλυρο. Σύμφωνα με το κ. Κίρκο το Ιατρείο θα είναι έτοιμο σε 6 μήνες με καθημερινή παρουσία ιατρού γενικής ιατρικής.

 Ταυτόχρονα ο Στρατής Πλωμαρίτης Διοικητής της 4ης ΥΠΕ παρουσίασε την απόφαση και το χρονοδιάγραμμα των 4 χρόνων για τη δημιουργία από το Ίδρυμα Νιάρχου του 1ου Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Γιώργος Αντωνόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους 2 Διοικητές για το ενδιαφέρον τους και την αποτελεσματικότητα τους, αναρωτήθηκε γιατί σε ολόκληρο το Δήμο να μην υπάρχει ένα Δημοτικό Ιατρείο, ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά όπως το Φίλυρο, το Πανόραμα και ο Χορτιάτης, όπου να μπορούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Επίσης πρότεινε ο Δήμος να διεκδικήσει από την πολιτεία τη δημιουργία Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Πυλαία. Θύμισε στο πολυπληθές ακροατήριο που είχε ασφυκτικά γεμίσει το ΚΑΠΗ ότι ο κ. Καϊτεζίδης είναι ο Δήμαρχος που δεν συνέδραμε στα χρόνια της κρίσης να δημιουργηθεί Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Δήμο και δημιουργήθηκε στο Δήμο Θέρμης. Τέλος τόνισε την αναγκαιότητα να αλλάξουμε Δήμαρχο στις ερχόμενες εκλογές για να υπάρξει ουσιαστικό έργο για τις ανάγκες των πολιτών.