Γ. Μπουτάρης: Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει η Θεσσαλονίκη στην εποχή του Γκοτζαμάνη, του Πολκ, του Τσαρουχά

«Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσει η Θεσσαλονίκη στην εποχή του Γκοτζαμάνη, του Πολκ, του Τσαρουχά, στην εποχή του σκοταδιού και των σκανδάλων. Δεν θα επιτρέψουμε στο συντηρητικό κατεστημένο να θεωρεί την πόλη φέουδό του. Η Δημοκρατία ήρθε για να μείνει στη Θεσσαλονίκη, η οποία ακριβώς εξαιτίας αυτής της επίθεσης πρέπει να γίνει η πιο δημοκρατική πόλη του κόσμου. Ολοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για να σπάσει το απόστημα του φασισμού», είπε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την άγρια επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν καμιά σχέση δεν έχουν με τους Πόντιους, είναι οργανωμένοι φασίστες, δυο ονόματα είναι τρανταχτά», τόνισε και σημείωσε ότι «στη θέση μου θα βρεθεί αύριο οποιοσδήποτε είναι διαφορετικός, λόγω θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.λπ. Η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα, πρέπει όχι να ανεχτούμε αλλά να αγαπήσουμε τη διαφορετικότητα».

Αναφερόμενος στη σημασία που δίνει ο ίδιος στην έννοια του πατριωτισμού είπε: «Η ειλικρινής ανάγνωση της Ιστορίας μας κάνει πιο δυνατούς. Αυτό είναι πατριωτισμός αλλά και το να φέρνεις λεφτά στην πόλη επίσης είναι πατριωτισμός».

«Οποιος δεν συμφωνεί μαζί μας ας μας μαυρίσει στις εκλογές του 2019», είπε και χαριτολογώντας δήλωσε: «Θα είμαι δήμαρχος μέχρι τα 100. Οπως σηκώθηκα όταν έπεσα κατά την επίθεση έτσι θα ξανασηκωθώ και τώρα».

«Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα φοβηθούμε κανέναν», κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρέστησαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.