Γ. Μπουτάρης: Αισιόδοξος ότι το 2019 θα είναι έτοιμο το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με κεντρικό θέμα την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα είναι έτοιμο το πρώτο εξάμηνο του 2019 εάν ξεπεραστούν -όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός- με Προεδρικό Διάταγμα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην αδειοδότηση του εξαώροφου κτιρίου.

“Η συνάντηση πήγε πολύ καλά. Ο πρωθυπουργός θέλει να λυθούν τα προβλήματα, να ληφθούν οι άδειες και να ανακοινώσει ο ίδιος την έναρξη των εργασιών του Μουσείου Ολοκαυτώματος στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας -Κύπρου -Ισραήλ, που έχει οριστεί να γίνει το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

“Εάν έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα μέσα στον Ιούνιο, με τη βοήθεια του κ. Τσίπρα, πιστεύω ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα ολοκληρωθεί το έργο στη Θεσσαλονίκη”, πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως “ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει να ληφθούν οι άδειες και θα προχωρήσει το Μουσείο, ένα έργο το οποίο στηρίζει”.

 

Ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης έθεσε στον πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα το θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα. που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. έθεσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
  
Ο κ.Μπουτάρης, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί εντολή να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν πριν το Πάσχα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο κ.Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, του απάντησαν πως θα επικοινωνήσουν με το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα εξετάσουν το θέμα.

Στο μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Ο κ.Μπουτάρης τις επόμενες ημέρες θα εξετάσει νομικά το θέμα, όπως είπε και στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ερευνήσει εάν υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει σε εντέλλεσθε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ένα μέρος των οφειλόμενων.