Γ. Μπουτάρης: Παραπληροφόρηση ότι η παραλία θα γεμίσει τραπεζοκαθίσματα

Για παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από ομάδες πολιτών και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για το θέμα της εκμίσθωσης των πέντε περιπτέρων – αναψυκτηρίων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Νέα Παραλία.

«Η παραπληροφόρηση πως η Νέα Παραλία θα γεμίσει τραπεζοκαθίσματα είναι πέρα από κάθε λογική» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης σημειώνοντας ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα επεξεργαστούν προτάσεις για το θέμα, το οποίο θα συζητηθεί μετά το Πάσχα στο δημοτικό συμβούλιο».

«Η θέση της διοίκησης είναι πως θα ενοικιαστούν πέντε αναψυκτήρια που θα έχουν ισόποσο εξωτερικό χώρο, όσο δηλαδή είναι και το κτίσμα. Συνολικά, μιλάμε για περίπου 500 τ.μ. και για τα πέντε περίπτερα, ενώ ολόκληρη η παραλία στο σύνολο της είναι γύρω στα 25.0000 τ.μ.», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Ακόμη πρόσθεσε ότι  η «νέα παραλία έγινε για να τη χαίρεται ο κόσμος δεν είναι μουσείο αρχιτεκτονικής τελειότητας».

«Η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο καθαρές πόλεις»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης ο κ.Μπουτάρης ανέφερε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας». «Από την ημέρα που αναλάβαμε έχουμε το μόνιμο ρεφρέν της αντιπολίτευσης πως η πόλη είναι βρώμικη. Εγώ θα πω πως όχι δεν είναι βρώμικη, αλλά είναι από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδας. Βέβαια, δεν φτάνει η δική μας προσπάθεια χρειάζεται και η ουσιαστική συμμετοχή των δημοτών», είπε ο κ.Μπουτάρης.