Γ. Γραμματικάκης: Πρέπει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Την άποψη ότι «πρέπει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών» εξέφρασε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης. «Έχουμε καθυστερήσει 25, 26 χρόνια. Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερος πατριωτισμός είναι να λήξει αυτή η μεγάλη εκκρεμότητα, ανοίγοντας τον δρόμο στη συνεννόηση, τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης στην περιοχή, κυρίως θα κλείσει τον δρόμο σε κακόβουλες δυνάμεις του μέλλοντος. Αν τα Σκόπια αφεθούν όπως ήταν, θα είναι όμηρος των μεγάλων δυνάμεων που δεν έχουν καθόλου καλές προθέσεις για τα Βαλκάνια» εκτίμησε ο κ. Γραμματικάκης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της συμφωνίας, ο κ. Γραμματικάκης σημείωσε ότι «δεν λένε τι θα γίνει αν δεν κυρωθεί η συμφωνία» και προσέθεσε: «Θα προκαλέσουμε τη γενική επιφύλαξη ή και οργή του ευρωπαϊκού κόσμου, που έχει συμβάλει σε αυτή την συμφωνία … η Ελλάδα θα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος … Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από όλους τους συμμάχους μας, για να μην πω ενθουσιασμό. Αν κυριαρχήσουν αρνητικές δυνάμεις, δεν θα πάμε απλώς στην αρχή της 25ετίας, αλλά ακόμη πιο πίσω. Και δεν ακούω καθόλου τον τρόπο που σκέφτεται η ΝΔ ή τα άλλα πολιτικά κόμματα να το αντιμετωπίσουν».
Αναφερόμενος στη διάσταση απόψεων μέσα στο Ποτάμι, για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογικές αναμετρήσεις ή συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Γραμματικάκης δήλωσε ότι η απόφαση, με μεγάλη πλειοψηφία, του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος ήταν η αυτόνομη κάθοδος. Ωστόσο, τόνισε ότι το Ποτάμι ανάλογα με τις εξελίξεις θα ρυθμίσει και την πορεία του.

Επιπλέον, ο κ. Γραμματικάκης χαρακτήρισε «πολύ θολές» τις καταστάσεις σήμερα και σημείωσε: «Δεν υπάρχουν προνομιακοί συνομιλητές, διατηρεί ο καθένας την γνώμη του. Υπάρχουν σαφείς τάσεις για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά επαναλαμβάνω αυτές απορρίφθηκαν από τη μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου. Επομένως, ας μην περιμένουμε εκπλήξεις σε αυτό κυρίως το θέμα. Το Ποτάμι θα είναι αυτόνομο στις εκλογές».