Γ. Κατρούγκαλος: Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν ούτε έγιναν οριζόντιες μειώσεις

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιβλήθηκαν οριζόντιες μειώσεις όπως έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ υποστήριξε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που έγινε ήταν η καλύτερη.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι το υπουργείο έστειλε ενημερωτικό σημείωμα σε όσους συνταξιούχους υπέστησαν μειώσεις στις επικουρικές, προκειμένου να γνωρίζουν το πραγματικό ποσό της παρακράτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι το κατώτατο ποσό της μηνιαίας δόσης παρακράτησης θα είναι τα 50 ευρώ.

«Το ασφαλιστικό είναι κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει κλείσει οριστικά, δεν ξανανοίγει… Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στηρίχθηκε σε ένα εντελώς νέο σύστημα, με κανόνες ισονομίας για όλους, στο πλαίσιο του οποίου επανυπολογίστηκαν και οι παλιές συντάξεις», είπε.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι η αντιμετώπιση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας. Σχετικά με τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, ανέφερε ότι η Αθήνα έχει θέσει ως όρο να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.