Γ. Κουμουτσάκος: Διπλωματική διγλωσσία της κυβέρνησης για τη Συρία

Για διπλωματική διγλωσσία στο θέμα της Συρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε πως μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη του NATO αποδεικνύει πως όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. επανέλαβε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τα πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.

Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση με ενισχυμένα μέτρα στη Μεσόγειο και να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση των προσφυγικών ροών. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Άγκυρα θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδας.