Γ. Μανιάτης: Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται

Νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται, δηλώνει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

«Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να τιμήσω από την υψηλότερη θέση ευθύνης, τις ίδιες αξίες και αρχές, τις αρχές του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης και να προσφέρω στην πατρίδα μας», αναφέρει ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι «νέα παράταξη, χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται. Χωρίς νέες αντιλήψεις δεν γίνεται», ενώ αντικρούει την κριτική ότι η συγκεκριμένη άποψη του δεν βοηθάει στην ενότητα της παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή ηγεσίας δεν δημιουργεί θέμα ενότητας για την επόμενη ημέρα. «Το 2015 ήμουν ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας που κατέληξε στη δημιουργία της ΔΗΣΥ. Έχω υπηρετήσει την πράξη την ενότητα», αναφέρει.

Δεσμεύεται δε να συνδράμει ουσιαστικά για ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, συμμετοχικό, με ουσιαστική αποκεντρωμένη λειτουργία και περιφερειακές οργανώσεις,

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται σύγχρονο εθνικό αφήγημα, της παραγωγικής Ελλάδας, με πρωταγωνιστή την ελληνική σοσιαλδημοκρατία, τη νέα προοδευτική παράταξη, καταθέτοντας συνεκτική προγραμματική πρόταση, ενώ δηλώνει ότι είναι απέναντι τόσο στον «αγοραίο νεοφιλελευθερισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και τον «δημαγωγικό κρατικισμό» του Αλέξη Τσίπρα.