Γ. Μπουτάρης: Έλλειψη απαρτίας στο δημοτικό συμβούλιο λόγω προεκλογικής περιόδου

Στην προεκλογική περίοδο απέδωσε τη χθεσινή έλλειψη απαρτίας για την πραγματοποίηση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας τους υποψηφίους να σεβαστούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Μιλώντας στο περιθώριο σημερινής συνέντευξης Τύπου για την πραγματοποίηση του πολυσυνεδρίου “Money Show” στη Θεσσαλονίκη (12-14/4), ο κ. Μπουτάρης, κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσίασε το δημοτικό συμβούλιο χθες, με αποτέλεσμα η συνεδρίασή του να αναβληθεί για την προσεχή Δευτέρα, καθώς μέχρι τις 17.30 δεν υπήρχε απαρτία, είπε: “Δεν είναι απλά χθες. Πολύ τακτικά καθυστερεί το ξεκίνημα του δημοτικού συμβουλίου. Χθες απλώς παράγινε το κακό. Δεν μπορώ να αποφύγω τη σκέψη ότι οφείλεται στην προεκλογική περίοδο. Όλοι οι συμμετέχοντες που τρέχουν να εκλεγούν δεν δίνουν σημασία. Είναι προσβλητικό αυτό για το δημοτικό συμβούλιο και για τους ίδιους”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπουτάρης, κάλεσε τους υποψηφίους “να σεβαστούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια” και πρόσθεσε “ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρά τις εκλογές δεν σταματά να λειτουργεί. Όταν δεν μπορεί να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο λόγω απουσιών, αυτό ρίχνει πίσω την καθημερινότητα του δήμου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν δεν το καταλάβουν λυπάμαι πολύ για αυτούς που θα τους ψηφίσουν”.

ΑΠΕ/ΜΠΕ