Γ. Μπουτάρης: “Μαύρο” στους δημοτικούς συμβούλους που δεν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο…

Έκκληση στους δημότες της Θεσσαλονίκης, στις δημοτικές εκλογές να μη ψηφίσουν τους δημοτικούς συμβούλους που απουσιάζουν συστηματικά από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ενώ διεκδικούν την επανεκλογή τους, απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κληθείς να σχολιάσει την αδυναμία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης να συνεδριάσει λόγω έλλειψης απαρτίας.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, επανειλημμένα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης δεν συνεδριάζει ή συνεδριάζει… μετά κόπων και βασάνων, διότι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα το μεσημέρι, εξέφρασε την αγανάκτηση και την οργή του για τους “απόντες” δημοτικούς συμβούλους τους, οποίους κατηγόρησε για ανευθυνότητα κι αδιαφορία για την πόλη. “Τους ενδιαφέρει μόνο η επανεκλογή τους και όχι η πόλη και οι πολίτες. Ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και γι αυτό τρέχουν. Είναι μια κακή συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων που δεν καταλαβαίνουν ότι υποχρεούνται να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και κάλεσε τους δημότες να μη ψηφίσουν όσους υποψήφιους δεν εμφανίζονται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. “Μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, όχι εμάς αλλά τους πολίτες, που περιμένουν να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Περιφρονούν τους ψηφοφόρους τους οποίους καλούν να τους ξαναψηφίσουν. Έχουν μία υποχρέωση βασική. Κάθε 15 ημέρες ένα απόγευμα να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο. Γι αυτό έχουν εκλεγεί. Καλώ λοιπόν τους πολίτες, τους δημοτικούς συμβούλου που δεν έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο να μη τους ξαναψηφίσουν” τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης και αρνήθηκε ότι “το μαγαζί δεν λειτουργεί”…

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη έγιναν στο περιθώριο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι με την υφυπουργό Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στο ΥΜΑΘ για την παραχώρηση οικοπέδων της ΕΥΑΘ Παγίων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Φ.Δεργιαδές.