Γ. Μυλόπουλος: Νοσταλγοί του κακού παρελθόντος ρίχνουν δηλητήριο για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

“Το έργο προχωράει κανονικά και βλέπει ορίζοντα υλοποίησης”. Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9fm” ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής», που κάνει λόγο για καθυστέρηση της παράδοσης του μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως: “όσο το έργο ολοκληρώνεται, τόσο θα δυναμώνουν οι φωνές αμφισβήτησης κάποιων πραγμάτων που δεν αμφισβητούνται εύκολα. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι το έργο πριν από ένα χρόνο ήταν σταματημένο, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι σήμερα όλη η Θεσσαλονίκη είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, με τους σταθμούς να κατασκευάζονται, με τις αρχαιολογικές εργασίες να τρέχουν, με τη διπλή σήραγγα να έχει ολοκληρωθεί. Είναι δηλαδή μια εικόνα διαφορετική από τα σταματημένα εργοτάξια, με τα παγωμένα κονδύλια και τη μεγάλη ανεργία. Αμφισβητούν σήμερα τα έργα όλοι αυτοί που όταν τα έργα ήταν εγκαταλελειμμένα δεν ενδιαφερόντουσαν και σήμερα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το έργο αν θα τελειώσει το Νοέμβριο του 2020 ή το Φεβρουάριο του 2021. Η δημοσίευση στην εφημερίδα είναι ανακριβής”.

Ο κ. Μυλόπουλος αποκάλυψε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με έξι φορείς, όπου θα τους ενημερώσει για την πορεία των έργων και θα σχεδιάσουν μαζί το μέλλον του μετρό. “Η συνάντηση που θα έχω με τους φορείς έχει διπλό σκοπό. Τους προσκαλώ για να τους ευχαριστήσω που απέσυραν την προσφυγή τους στο συμβούλιο της Επικρατείας για τον σταθμό Βενιζέλου και μετά να τους ενημερώσω για την πορεία του μετρό. Φορείς όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι φορείς που ενδιαφέρονται άμεσα για την υλοποίηση του έργου, γιατί έχουν καταστήματα, τις δουλειές τους και ζουν στις περιοχές που θα περάσει το μετρό. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο, καθώς το μεγαλύτερο έργο έχει ολοκληρωθεί”.

Τέλος ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. αναφέρθηκε και στους: “νοσταλγούς του κακού παρελθόντος που με την πρώτη ευκαιρία ρίχνουν το δηλητήριο τους. Τα έργα εκτελούνται, το μετρό εκτελείται. Για τον ανάδοχο τελείωσε η περίοδος αμφισβήτησης του έργου και δέχεται να αποσύρει την αίτηση διάλυση της σύμβασης την οποία είχε καταθέσει το 2014. Σήμερα λέει να προσχωρήσουμε με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Κάποιοι μικροί νοσταλγοί του κακού παρελθόντος προσπαθούν να δημιουργήσουν ομίχλη αμφισβήτησης στον κόσμο. Ο κόσμος όμως βλέπει, ακούει και αγκαλιάζει το έργο, ώστε να μπορεί να ανέβει στο μετρό το 2020”, ολοκλήρωσε ο κ. Μυλόπουλος.