Γ. Μυλόπουλος: «Η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020»

Τη διαβεβαίωση ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020, έδωσε και σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου για την 81η ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στο φθινόπωρο θα αρχίσουν να εκτελούνται τα πρώτα έργα στον σταθμό Βενιζέλου.

«Θα μου πείτε: κι άλλοι υποσχέθηκαν ότι το μετρό θα γίνει επιτέλους. Γιατί να σε πιστέψουμε; Η απάντηση είναι ότι θα γίνει, γιατί τώρα λύθηκαν τα προβλήματα», είπε. Επίσης αναφέρθηκε στη θετική έκβαση της διένεξης Δημοσίου και αναδόχου και στις αποφάσεις για τη συνύπαρξη μετρό και αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου.

«Όσους ειρωνεύονται και γελούν με το 2020 θα τους απαντήσω ότι το 2020 είναι πολύ πιο κοντά από το ποτέ, γιατί αυτοί που σταμάτησαν το μετρό προφανώς είχαν στο νου τους το ποτέ», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Αττικό Μετρό ΑΕ στην 81η ΔΕΘ, στους χώρους της διοργάνωσης βρίσκεται ήδη ένα βαγόνι – demo του μετρό, για το οποίο ο κ. Μυλόπουλος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για τον ίδιο τύπο που θα χρησιμοποιηθεί στο μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ΔΕΘ αυτό θα παραμείνει στην πόλη, όπου θα χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικός χώρος. Επίσης σημείωσε ότι ο σταθμός «Συντριβάνι» θα μετονομαστεί σε «Συντριβάνι- Έκθεση» για να αναδειχτεί ο σημαντικός ρόλος της ΔΕΘ στην οικονομική ζωή της πόλης.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η 25ης Μαρτίου διαθέτει πλέον μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ παράλληλα αμφιδρομήθηκε το τμήμα της, μεταξύ των οδών Δελφών και Καρακάση. Η κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων στο τμήμα της οδού Σνωκ, στο ύψος της συμβολής της με τις οδούς Σόλωνος και 25ης Μαρτίου, στο εξής διακόπτεται.