Γ. Μυλόπουλος: Τον Μάρτιο έρχονται στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι συρμοί του μετρό

«Το 2019 είναι χρονιά μετρό για τη Θεσσαλονίκη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas.

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλόπουλος «φέτος θα κινηθούν για πρώτη φορά συρμοί στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης».

«Τον Μάρτιο θα έρθουν οι πρώτοι συρμοί στο αμαξοστάσιο. Εκεί θα γίνουν κάποιες επιτόπου δοκιμές, οι τελευταίες και στο τέλος της άνοιξης θα υπάρχει η πρώτη δοκιμή των συρμών σε σιδηροτροχιές. Στο τέλος του καλαοκαιριού, αρχές φθινοπώρου θα αρχίσουν πια τα δοκιμαστικά δρομολόγια από το αμαξοστάσιο στην Πυλαία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό. Έχουμε μπει ουσιαστικά στο τελευταίο στάδιο του έργου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος εξήγησε ότι λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας των συρμών και του αυτόματου συστήματος θα χρειαστεί ο δοκιμαστικός χρόνος λειτουργίας προκειμένου να εκμηδενιστεί η πιθανότητα λάθους.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μυλόπουλος πρόκειται για «απολύτως ασφαλή συστήματα» και επανέλαβε ότι η εμπορική λειτουργία θα ξεκινήσει τέλος του 2020 για τη βασική γραμμή και το πρώτο εξάμηνο του 2021 για τη γραμμή της Καλαμαριάς.