Γ. Ραγκούσης: Δεν μπορώ να δεχτώ πως το μέλλον της χώρας θα είναι ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης κι οι Αυγενάκηδες

«Θεωρώ υπαρξιακό το ζήτημα της απεξάρτησης της νέας παράταξής μας από την Ν.Δ. Επειδή η νέα παράταξη έρχεται από ένα πρόσφατο παρελθόν ως διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεργάστηκε αναγκαστικά με την κυβέρνηση Σαμαρά, πρέπει με έναν πολύ σαφή και καθαρό τρόπο να οριοθετηθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Εγώ έχω μια σύγχρονη αντίληψη ότι πρέπει να συνεργάζονται τα κόμματα για να λύνουν προβλήματα των πολιτών, αλλά είναι άλλο πράγμα αυτό, κι άλλο να πας να γίνεις υπουργός του Μητσοτάκη. Εγώ υπουργός του Μητσοτάκη δεν θέλω να γίνω και δεν πρέπει να γίνω αν θέλει η χώρα να αποκτήσει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη». Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του από τη Λάρισα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σε πολιτική ομιλία που πραγματοποίησε στη Θεσσαλική πόλη, είπε πως πολλές φορές κατά την διάρκεια της πορείας μέχρι τις εκλογές για την ηγεσία της νέας παράταξης «στέλνονται λάθος μηνύματα», τονίζοντας ότι «αν το 2008 έβγαινε η ηγετική ομάδα εκείνης της εποχής και έλεγε πως μετά τις εκλογές θα βάλουμε τα προγράμματα κάτω και μπορεί να κυβερνήσουμε με τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα μπορούσαμε να ανακάμψουμε ποτέ».

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε μεταξύ άλλων «πως η ζωή δεν είναι μόνο σκοπιμότητες, λεφτά, εξουσίες, κρατικοί μισθοί, αλλά είναι αρχές και φιλοσοφία για την ζωή». Επίσης τόνισε «πως όλες οι κοινωνίες περπατούν στον ιστορικό χρόνο στην βάση των δύο πόλων, τον συντηρητικό και τον προοδευτικό».

«Δεν μπορώ να δεχτώ πως το μέλλον αυτής της χώρας θα είναι ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης και οι Αυγενάκηδες. Το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει αντιδεξιά εμμονή. Είναι η κρίσιμη διαπίστωση πως υπάρχουν δύο πόλοι. Και όταν επιλέγεις τον συμπληρωματικό ρόλο του συντηρητικού πόλου, τότε ταπεινώνεις την παράταξη και τους οπαδούς σου, αλλά αφήνεις το κενό να το καλύψουν άλλες δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

ΑΠΕ