Γ. Ραγκούσης: Να βάλουμε τέλος στη δουλικότητα απέναντι στη Δεξιά

Για πρόθεση συνεργασίας των Καμίνη, Ανδρουλάκη, Θεοδωράκη και Γεννηματά με τη ΝΔ μιλά ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη ημέρα των εκλογών και ανάλογα να εκφρασθούν με την ψήφο τους στις 12 και 19 Νοεμβρίου. Όσο για το από πού προκύπτει η πρόθεση συνεργασίας με τη ΝΔ, αρκεί να ανατρέξετε στις μέχρι σήμερα δηλώσεις τους ώστε να διαπιστώσετε ότι με περίτεχνες λεκτικές κατασκευές αρνούνται να πάρουν καθαρή θέση για το ζήτημα της συγκυβέρνησης με τη ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη», δηλώνει.

«Ο νέος φορέας έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να γίνει ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος και έτσι να μπει ένα τέλος στον λαϊκισμό που οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής, αρκεί να βάλουμε τέλος στον κυβερνητισμό και τη δουλικότητα απέναντι στη δεξιά», τονίζει.

Αποκαλύπτει την πρόθεσή του για τη δημιουργία τάσης εντός του νέου φορέα λέγοντας ότι «υπάρχουν παροτρύνσεις πάρα πολλών φίλων από όλη την Ελλάδα οι απόψεις που συνοδεύουν την υποψηφιότητά μου να αποτελέσουν τον πυρήνα των θέσεων μιας πανελλήνιας, καθαρά προοδευτικής τάσης που θα λειτουργήσει και πιστεύω θα καταστεί πλειοψηφική εντός του νέου φορέα».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, για την παράλληλη λειτουργία των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού και μετά τις εκλογές, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζει ότι μυστικές συμφωνίες μεταξύ συνυποψήφιων έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τη λογική της δημιουργίας ενιαίου φορέα και σημειώνει ότι το συνέδριό του μέσα από συλλογικές διαδικασίες έχει την απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα των αποφάσεων.