Γ. Σταθάκης: Η αναπτυξιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο αξιόπιστη από την ατζέντα της ΝΔ

«Το μεγάλο διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι η ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μια επιθετική αναπτυξιακή ατζέντα, προβάλλοντας την αναγκαιότητα για εξωστρέφεια και στροφή στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως είναι η επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το ΕΣΠΑ, ο νέος αναπτυξιακός νόμος που είναι προσανατολισμένος στις μικρές επιχειρήσεις και την καινοτομία, η νέα αναπτυξιακή τράπεζα, οι φοροελαφρύνσεις και η στήριξη της απασχόλησης με συγκεκριμένα μέτρα. Η αναπτυξιακή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο αξιόπιστη από την ατζέντα της ΝΔ, η οποία είναι, εν πολλοίς, μεταφυσική και ανεφάρμοστη».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Πρόσθεσε, δε, ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει εκφραστής ενός μεγάλου κεντροαριστερού πόλου στην ελληνική πολιτική σκηνή. Οι πολίτες θα κρίνουν αν αυτός ο ισχυρός πόλος θα είναι η επόμενη κυβέρνηση ή όχι».

Αναφερόμενος στη διαφωνία με την Κομισιόν για την αποτίμηση των μέτρων της κυβέρνησης, ο κ. Σταθάκης επισήμανε ότι «οι προβλέψεις για τις φοροελαφρύνσεις που κάνει η κυβέρνηση και για το 2020 και για το 2021 και για το 2022 και αποτυπώνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι εγγυημένες και δεν θίγουν την επίτευξη του πραγματικού στόχου του πλεονάσματος για το οποίο η χώρα είναι δεσμευμένη».

Όπως εξήγησε, διαφωνία με την Κομισιόν υπήρχε επίσης το 2016, το 2017 και το 2018 και τις τρεις χρονιές, οι ελληνικές προβλέψεις αποδείχθηκαν σωστές.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι απολύτως εντός των στόχων», είπε και πρόσθεσε: «Οι ελληνικές προβλέψεις θα είναι σωστές και φέτος και οι όποιες επιφυλάξεις της Κομισιόν θα αρθούν στην έκθεση του Οκτώβρη. Θα δικαιωθεί η ελληνική πλευρά και θα έχουμε μεγαλύτερο όφελος στην οικονομία αφού δεν θα περιμένουμε το τέλος του έτους για να λάβουμε τα μέτρα. Η μόνη διαφορά από τα χρόνια του μνημονίου είναι ότι αντί να περιμένουμε την αποτύπωση της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών στο τέλος της χρονιάς, πήραμε τα μέτρα στην αρχή της χρονιάς με βάση τις εκτιμήσεις για το υπερπλεόνασμα, το 1,1 δισ. ευρώ. Έτσι θα γίνεται από εδώ και στο εξής».

ΑΠΕ-ΜΠΕ