Γ. Τσιρώνης: «Τελευταία ευκαιρία για τα αυθαίρετα»

Με προειδοποιήσεις σε όλους τους τόνους προσπαθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να κινητοποιήσει αυτούς που διατηρούν αυθαίρετα για να τα δηλώσουν. Ειδικότερα, τόσο στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των Π. Σκουρλέτη και Γ. Τσιρώνη, όσο και στη σημερινή συνέντευξη του δεύτερου στο σταθμό «Στο Κόκκινο», και οι δύο ήταν σαφείς ότι είναι σημαντικές οι μειώσεις στα παράβολα και οι εκπτώσεις στα πρόστιμα ώστε να αποτελέσουν κίνητρο για να υποβληθούν δηλώσεις νομιμοποίησης.

«Τελευταία ευκαιρία με καλούς όρους δίνεται για όσους διαθέτουν αυθαίρετα κτίρια ή άλλες κατασκευές, να τα δηλώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης. Ο ίδιος τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε όλη την επιείκεια με αυτούς που θα δηλώσουν τα αυθαίρετα» και ότι «στόχος του υπουργείου είναι να καταγράψουμε όλη τη δόμηση στην Ελλάδα», ενώ για τους τακτικούς ελέγχους στατικότητας των κτιρίων, διευκρίνισε ότι το κράτος δε θα εισπράξει έσοδα από αυτήν τη διαδικασία.

Σημειώνεται ότι «κόκκινη γραμμή» θεωρείται η 28η Ιουλίου 2011 και ότι αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθούν στις ρυθμίσεις αυθαίρετα που κατασκευάστηκαν κατά την τελευταία πενταετία.