Γ. Βασιλειάδης: Το 2018 να είναι μια χρονιά ήρεμη με αξιοπρεπείς συνθήκες για τους Έλληνες αθλητές

Το 2017 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη του Γιώργου Βασιλειάδη. Η ενασχόλησή με τα κοινά ως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σε μία άκρως απαιτητική χρονιά και μάλιστα για πρώτη φορά στη ζωή σου, είναι κάτι που δεν μπορείς να το ξεχάσεις εύκολα. Το… δημιουργικό 2017 τελείωσε λοιπόν και ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε μέσω του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) τον απολογισμό της χρονιάς. Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έθεσε προ των ευθυνών τις ΠΑΕ, προκειμένου να σταματήσει η βία στα γήπεδα. Χαρακτήρισε αδιανόητη την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών κι ευελπιστεί ότι με το νέο νομικό πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση, οι ΠΑΕ που θέλουν να έχουν τους φιλάθλους μαζί τους θα έχουν την απόλυτη ευθύνη και φυσικά θα έχουν σοβαρές κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων.

Όσον αφορά στις εξελίξεις στην ΕΠΟ τόνισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος, καθώς είναι ακόμα η αρχή. «Είναι τα πρώτα βήματα μιας μεγάλης πορείας που θα πρέπει να είναι όλοι στον στόχο προσηλωμένοι» τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Το 2017 άφησε θετικές αναμνήσεις στον υφυπουργό με το μεγαλειώδες καλοκαίρι που έφερε τεράστιες επιτυχίες σχεδόν σε όλα τα αθλήματα. Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε και στην επιστροφή προνομίων στους αθλητές. Παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός των προνομίων στους κορυφαίους αθλητές, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει έως τον Σεπτέμβριο, που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια.

Ο νέος αθλητικός νόμος, όπως όλοι γνωρίζουν είναι προ των πυλών και ο Γιώργος Βασιλειάδης ευελπιστεί ότι με το νέο νομικό πλαίσιο θα υπάρχει «διαφάνεια, χρηστή διακυβέρνηση, λογοδοσία και σοβαρός σχεδιασμός».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για τη χειρότερη στιγμή της χρονιάς, που ήταν τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πατέρας τριών παιδιών όταν ασχολείται τόσες ώρες την ημέρα με το υπουργείο.

Τέλος μας αποκάλυψε το μεγάλο του στόχο για το 2018. «Να είναι μια χρονιά ήρεμη με αξιοπρεπείς συνθήκες για τους Έλληνες αθλητές», ενώ ευχήθηκε στον κόσμο να έχει υγεία και να αντέχει, καθώς φαίνεται για πρώτη φορά ότι υπάρχει φως στο τούνελ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ