ΓΑΔΑ: συγκέντρωση για την επιμέλεια του εξάχρονου γιου των Μαζιώτη- Ρούπα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί έξω από τη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, προκειμένου να ζητηθεί από την αστυνομία να παραδώσει τον εξάχρονο γιο των Μαζιώτη – Ρούπα στους συγγενείς τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο μικρός βρίσκεται για «προστατευτική φύλαξη» στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Ανηλίκων. Ήδη ο Μαζιώτης και η Ρούπα έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί το παιδί στη μητέρα και την αδελφή της 48χρονης.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επισημαίνει ότι «η λειτουργία και οι προτεραιότητες του αστικού κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών και των Μ.Μ.Ε. παραμένουν αμετάβλητες και ισχυροποιημένες επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αν η «αντιτρομοκρατική» και οι λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες έδειχναν τον ίδιο ζήλο απέναντι στην πραγματικά τρομοκρατική δράση των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια ίσως δεν θα είχαμε θρηνήσει τους Σαχτζάτ Λουκμάν και Παύλο Φύσσα. Ούτε τους συνεχείς εμπρησμούς και επιθέσεις σε χώρους μεταναστών και προσφυγικούς καταυλισμούς».

Μάλιστα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί στη σημερινή συγκέντρωση αναφέρει μεταξύ άλλων «με τις σκέψεις αυτές και με αδιαπραγμάτευτη απαίτηση την τήρηση των συνταγματικών και δικονομικών της δικαιωμάτων και την άμεση λήξη της επαίσχυντης και απροκάλυπτα παράνομης ομηρίας του εξάχρονου παιδιού της, που έπρεπε ήδη να είχε παραδοθεί στους οικείους και συγγενείς του που η Πόλα Ρούπα επέλεξε, καλούμε όλους τους κινηματικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα της αυτόν».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στον εισαγγελέα οδηγούνται αυτή την ώρα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη, που συνελήφθησαν χτες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, «το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».