Γαλλία: Άλλος ένας υπουργός ετοιμάζεται να φύγει από την κυβέρνηση

Την πόρτα της εξόδου ετοιμάζεται να ανοίξει ένα ακόμη βασικό μέλος της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «L’ Express», ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Λυών, το 2020.

Ο Κολόμπ, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης Μπεναλά, του πρώην σωματοφύλακα και στενού συνεργάτη του Γάλλου προέδρου που αποδείχτηκε ότι χτύπησε νεαρό στις διαδηλώσεις του περασμένου Μαΐου, υποστήριξε ότι στόχος του είναι να φύγει από την κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές του 2019, προκειμένου να επικεντρωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του.

«Είναι μακριά οι δημοτικές εκλογές. Εάν έως τότε δεν έχω διαγνωστεί με κάποια σοβαρή ασθένεια, θα είμαι υποψήφιος στη Λυών», δήλωσε με μία δόση χιούμορ ο 71 ετών Γάλλος υπουργός.

Από τους πλέον πιστούς του Μακρόν, προτού αναλάβει τη συγκεκριμένη στρατηγική θέση, ο Κολόμπ υπηρέτησε τον δήμο της Λυών επί 16 χρόνια – από το 2001 έως το 2017.

Αυτή τη φορά ωστόσο, σε αντίθεση με την ξαφνική παραίτηση του υπουργού Οικολογίας, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μακρόν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να βρει τον κατάλληλο διάδοχο του Κολόμπ.