Το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα αναδεικνύει σήμερα τον υποψήφιό του

Οι γάλλοι σοσιαλιστές επιλέγουν σήμερα τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές μεταξύ του φαβορί Μπενουά Αμόν και του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς. Επτά χιλιάδες εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί τα οποία αναμένεται να κλείσουν στις 8 μ.μ.
Στον πρώτο γύρο, της 22ας Ιανουαρίου, ο Αμόν επικράτησε με 36% έναντι 31,5% που έλαβε ο Βαλς. Ο 54χρονος Βαλς, που προτάσσει την εμπειρία του στη διακυβέρνηση της χώρας, προσπάθησε αυτή την εβδομάδα να καλύψει τη διαφορά προβάλλοντας ως υποψήφιος της “αξιοπιστίας” έναντι του “ουτοπικού” αντιπάλου του, όπως τον χαρακτηρίζει, του 49χρονου Μπενουά Αμόν, το πρόγραμμα του οποίου επικεντρώνεται στην κοινωνική δικαιοσύνη.
Εδώ και μήνες, ο νικητής της αναμέτρησης αυτής, όποιος κι αν είναι, θεωρείται ότι είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου, μένοντας πολύ πίσω από την υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία έχει ενισχυθεί από το Brexit και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, και από τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν.
Περισσότεροι από 500.000 ψηφοφόροι είχαν λάβει μέρος έως τη μία ώρα Ελλάδας στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών, περισσότεροι απ΄ό,τι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στον πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ανέφεραν οι διοργανωτές.