Γεννηματά: «Δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία»

Το νοσοκομείο της Έδεσσας επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και προέβη στη διαπίστωση πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν προχωρά στις προσλήψεις, που ήταν εγκεκριμένες από το 2014.

Η κυρία Γεννηματά σχολίασε πως η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει προσλήψεις για το ΕΣΥ που θα εξαιρούνται από τους μνημονιακούς περιορισμούς: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του. Σήμερα στα νοσοκομεία κρίνεται και η επιβίωση των ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια”, επισήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: “Ελάχιστη χρηματοδότηση, υποστελέχωση, 7.000 λιγότεροι νοσηλευτές μόνο μέσα στο 2015. Είχαμε ένα θλιβερό ρεκόρ θανάτων με την έξαρση της γρίπης ακριβώς, γιατί έμειναν κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω έλλειψης νοσηλευτών» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο νοσοκομείο της Εδεσσας η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διοικητή, Αλέξανδρο Βουδρισλή, και με εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, όπου περπάτησε στον πεζόδρομο και είχε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.