Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν πως πάμε καλά, λαμπρό το μέλλον

Μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα από τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες που κάνουν λόγο για εγκατάλειψη και ανεπαρκή μέτρα, αλλά και καθίζηση τζίρου, παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο ίδιος βλέπει «μέλλον λαμπρό» και υποστηρίζει πως «τα στοιχεία δείχνουν πως πάμε καλά».

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», δήλωσε σχετικά με την οικονομία μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορονοϊού».

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σχολίασε για το ρυθμό άρσης των μέτρων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων. Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες», ανέφερε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.