Για ανήθικη και εγκληματική επίθεση στη Βενεζουέλα έκανε λόγο ο Φρέντι Φερνάντεζ

“Καταγγέλλουμε ότι δεχόμαστε μια παράνομη επίθεση, ανήθικη και εγκληματική, που επιδιώκει να βυθίσει τη Βενεζουέλα σε μια κρίση διατροφική και σε έναν πόλεμο, για να δικαιολογήσει έτσι μια στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ για να εκμεταλλευθούν τους φυσικούς πόρους της χώρας”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φρέντι Φερνάντεζ, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή αποψινή ομιλία του στην εκδήλωση “Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα”, που διοργανώνει στις 7 το βράδυ, στον κινηματοθέατρο “ Αλέξανδρος”, ο Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός (Π.Α.Κ.Σ.)

Σύμφωνα με τον κ.Φερνάντεζ, πρόκειται για μια επίθεση που δεν σέβεται καμία νομιμότητα και παραβιάζει τα δικαιώματα 30 εκατομμυρίων ανθρώπων.

“Στη χώρα μας αγωνιζόμαστε για την πατρίδα μας, αλλά ξέρουμε ότι ο σκοπός μας είναι ο σκοπός όλων των λαών του κόσμου, που μάχονται για την εθνική τους κυριαρχία, την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα στη Βενεζουέλα αυτή τη στιγμή είναι η πιθανότητα μιας στρατιωτικής επέμβασης, ενώ και ο οικονομικός πόλεμος δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινή ζωή.

“Ο τρόπος για να λυθεί η κρίση είναι να  σταματήσει η οικονομική επίθεση που δέχεται η χώρα. Αν οι ΗΠΑ και η ΕΕ σταματήσουν τον αποκλεισμό της Βενεζουέλας, το μεγαλύτερο ποσοστό της κρίσης θα λυθεί” εκτίμησε.

Κατά τον κ.Φερνάντεζ, “υπάρχει μια εκστρατεία προπαγάνδας κατά της Βενεζουέλας, που βασίζεται στην αντίληψη ότι υπάρχει εκεί μια δικτατορική κυβέρνηση, η οποία έχει καταλάβει τη χώρα”.

“Οπότε”, συνέχισε, “οι ΗΠΑ παρουσιάζουν την εκστρατεία τους σαν μια εκστρατεία σωτηρίας που λειτούργησε στο Ιράκ, τη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, αλλά δεν λειτούργησε στη Συρία”.

Ο κ. Φερνάντεζ ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη που εκφράζει στον λαό της Βενεζουέλας ο ελληνικός λαός και οι οργανώσεις και σχολιάζοντας τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ότι “έχει υιοθετήσει μια στάση πιο πολύ εθνική που δεν ευθυγραμμίζεται απόλυτα με όλες τις χώρες της ΕΕ”.

“Η στάση της ΕΕ είναι μια στάση επέμβασης, χωρίς σεβασμό, δρα σαν να ξέρει ήδη πώς είναι η νομιμότητα στη Βενεζουέλα και είναι μία στάση που έχουμε ανοιχτά καταγγείλει” κατέληξε.

ΑΠΕ/ΜΠΕ