Για δεύτερη μέρα καίγεται η Θάσος

Για δεύτερη μέρα μαίνονται οι τέσσερις πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς στη Θάσο από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εχουν καεί σπίτια στο Καζαβίτι και στο Μικρό Καζαβίτι, χωρίς να είναι γνωστός ο αριθμός τους, και δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Εχουν εκκενωθεί από χτες ο οικισμός Καζαβίτι στον Πρίνο και τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου.

Από χθες τη μάχη με τις φλόγες δίνουν Πυροσβεστική αλλά και στρατός. Στο σημείο επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 73 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 ΟΤΑ, 15 εθελοντές, 36 στρατιώτες. Στην προσπάθεια συμβάλλουν 3 μηχανήματα και από αέρος 13 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Η πυρκαγιά ξέσπασε από κεραυνούς αρχικά σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα, τα οποία μαίνονται στο ορεινό κυρίως τμήμα του νησιού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πεύκων, πολλά από τα οποία σε αναδασωτέες περιοχές μετά την επίσης καταστροφική πυρκαγιά του 1985.

Ο καιρός έχει βοηθήσει σήμερα, καθώς έριξε λίγη βροχή, ενώ στο νησί έχουν μεταβεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.