Για κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι καθηγητές

Χωρίς εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ κατεβαίνουν αύριο, Σάββατο, σε γενική συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου. Οι παρατάξεις που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας (3 έδρες ΣΥΡΙΖΑ, 3 ΔΑΚΕ, 2 εξωκοινοβουλευτική αριστερά, 2 ΠΑΜΕ, 1 ΛΑΕ) δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, μιας και η εκτίμηση της καθεμιάς για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ήταν διαφορετική, όπως και για το πώς πρέπει να κινηθούν στο επίπεδο των κινητοποιήσεων. Μιλώντας στη DailyThess η πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ελένη Ζωγραφάκη-Τελεμέ τόνισε ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη θα περιμένουν να δουν τις εισηγήσεις των τοπικών ενώσεων για να πάρουν αποφάσεις. «Τα αιτήματα υπάρχουν στο τραπέζι. Είναι οι διορισμοί, οι αναπληρωτές, τα ΕΠΑΛ και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε η κ. Ζωγραφάκη, προσθέτοντας σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις ό,τι οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΡΙΖΑ), έχουν προτείνει 24ωρη απεργία για εκπαιδευτικά ζητήματα, όταν αυτά προκύψουν, αλλά και συστράτευση με την ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του, το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ και εκπρόσωπος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Κινήσεων (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), Χρίστος Σόφης τόνισε ότι ο κλάδος πρέπει να μπει τον Οκτώβρη σε απεργιακό κλοιό, σ’ έναν αγώνα πολύμορφο μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. «Από την εκπαίδευση έχουν αποχωρήσει 18.984 εκπαιδευτικοί και έχουν διοριστεί 0 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Έχουμε κοντά επτά χρόνια αδιοριστία. Σήμερα το υπουργείο Παιδείας έχει επιβάλλει μια σειρά μέτρων που συρρικνώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία για να εξοικονομήσουν προσωπικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σόφης.

Η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί στο Ξενοδοχείο «NOVUS» και ενδιαφέρον θα έχει πόσοι τελικά από τους 86 προέδρους θα παραστούν.