Για μια «Καλαμαριά Αλλιώς» με τον Δημήτρη Αρκούδη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού στην Καλαμαριά η κεντρική εκδήλωση και ομιλία του υποψηφίου δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Αρκούδη, με την παράταξη «Καλαμαριά Αλλιώς».

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Δημήτρης Πλουμπίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Την εκδήλωση άνοιξε, ο Δημήτρης Πλουμπίδης ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως παντού λένε πως αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. «Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα αυτόν τον καιρό, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι το ξεμούδιασμα που παίρνουμε από την τρομοκρατία των δημοσκοπήσεων, αυτό το ξεμούδιασμα που προηγήθηκε από τα τελευταία μέτρα, με τη μείωση του Φ.Π.Α, την 13η σύνταξη, την επιδότηση της ασφάλισης των νέων και τις 120 δόσεις για την ρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού», πρόσθεσε. Συνέχισε λέγοντας, «Έχω την αίσθηση ότι η αποκατάσταση μιας κοινωνικής κανονικότητας, είχε ξεκινήσει με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτατου μισθού, με την κατάργηση του υποκατώτατου και συμπληρώθηκε με τα τελευταία μέτρα που διεύρυναν την βεβαιότητα αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής». Είπε ακόμη πως ο λόγος που κατεβαίνει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, είναι γιατί νιώθει πραγματικά περήφανος από το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά από μια τετραετή σκληρή πάλη, έφτασε στην κοινωνική και οικονομική ισορροπία και πως συνεχίζοντας την πάλη αυτή μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα. Τόνισε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωτεργάτης του οράματος για εμβάθυνση της δημοκρατίας και της κοινωνικής Ευρώπης. Αναφερόμενος στις ακροδεξιές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει στα παραδοσιακά δεξιά κόμματα, όπως η Ν.Δ, είπε χαρακτηριστικά: «Η αντιπολίτευση των ύβρεων και του κουτσομπολιού προσπαθούσε να κρύψει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα το οποίο είναι, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και η χαοτική σύνταξη του ιδιωτικού και του δημοσίου». Τελειώνοντας την ομιλία του, όντας γιατρός, μίλησε για την υγεία και πως τα χαοτικά ελλείματα των νοσοκομείων έχουν τελειώσει, μπόρεσαν να γίνουν αρκετές προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, αγορά υλικού κλπ. Αναφέρθηκε επίσης στις δωρεές που έχουν γίνει από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, λέγοντας: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ιδιώτες δεν κάνουν δωρεές όταν δεν είναι σίγουροι ότι τα χρήματα τους θα αξιοποιηθούν σωστά».

 

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Δημήτρης Αρκούδης, και αφού ευχαρίστησε όσους και όσες βρίσκονταν στην εκδήλωση, έκανε λόγο για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, και για το πόσο σημαντική ήταν η πρόταση του πρωθυπουργού, να ανακηρυχθούν τα Απολυμαντήρια της Καλαμαριάς, τόπος ιστορικής μνήμης.
Μιλώντας για την Καλαμαριά είπε πως «πρέπει να ανασάνει και είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε τους ελεύθερους χώρους της πόλης μας (…) Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τη θάλασσα, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την Καλαμαριά το παραλιακό μέτωπο, το οποίο πρέπει να γίνει ένας πόλος έλξης, να αποκτήσει αίγλη και να είναι προσβάσιμο για όλους τους πολίτες, ανοιχτό από άκρη σε άκρη».

 Έκλεισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας τον συνδυασμό του με τέσσερις λέξεις, Δημοκρατία, Καθημερινότητα, Πνοή, Δημιουργία. Εν κατακλείδι παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, «Καλαμαριά Αλλιώς».

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Souled Out.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκεύοπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Τάσος Κουράκης, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.