Για παραπληροφόρηση σχετικά με τις μετατάξεις κάνει λόγο ο Δ. Παπαγιαννάκος

Για «στημένη παραπληροφόρηση» αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Πιο αναλυτικά δηλώνει:

Φαίνεται ότι κάποιους τους ενόχλησε το πολιτικό ήθος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όχι μόνο σταμάτησε τις μετατάξεις στη Βουλή, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε γι’ αυτές, αλλά και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του παραδέχτηκε τον προβληματικό τους χαρακτήρα και ζήτησε δημόσια συγνώμη απ’όλους τους πολίτες για κάτι που έγινε εν αγνοία του.

Ενόχλησε το ήθος και η γενναιότητα του Πρωθυπουργού γι’αυτό και έσπευσαν να στήσουν πρωτοσέλιδο με πηχυαίους τίτλους«Υποκρισία του Τσίπρα την ώρα που έστελνε ραβασάκια με διορισμούς. – Συγνώμη … αλλά θα βολέψω κι άλλους». Μεταξύ αυτών που «διόρισε» ο ΠΘ στο «παρά ένα» είναι πέντε υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου η οποία υπάγεται στον ίδιο.

Πρόκειται για στημένη παραπληροφόρηση καθώς, αν γινόταν έστω και στοιχειώδες ρεπορτάζ,θα προέκυπτε μια πληροφορία που αντί να αμαυρώνει το πολιτικό ήθος του ΠΘ θα το επιβεβαίωνε πλήρως. Την πληροφορία ότι σήμερα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού υπάρχουν 3 θέσεις (Προϊστάμενος τομέα, Νομικός Σύμβουλος της Γραμματείας και Επιστημονικός Σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα) που ενώ είναι μισθολογικά προνομιακές παραμένουν κενές εδώ και καιρό. Και ότι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι ο ΠΘ αντί να σπεύσει να βολέψει «τα δικά μας τα παιδιά» έδωσε εντολή σε όλες τις Γραμματείες που υπάγονται στον ίδιο να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να συνεισφέρουν στην προσπάθεια να επιτευχθούν και να διατηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας.

Όσον αφορά αυτά που γράφονται, η παραπληροφόρηση για τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού εντοπίζεται στα ακόλουθα:

[α] Δεν έγιναν «διορισμοί», αλλά απλές μετατάξεις

[β] Οι μετατάξεις αυτές δεν έγιναν σε «προνομιακές» θέσεις αλλά σε θέσεις που οι υπάλληλοι λαμβάνουν ακριβώς τον ίδιο μισθό που ελάμβαναν στην προηγούμενη υπηρεσία τους. Επομένως δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ούτε βεβαίως πρόκειται περί κάποιου «βολέματος»

[γ] Οι μετατάξεις αυτές δεν γίνονται στο «παρά πέντε» αλλά εγκρίθηκαν στις 14 Μαρτίου 2019 από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο (στο οποίο σημειωτέον συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), πράγμα που σημαίνει ότι οι συναφείς διαδικασίες είχαν εκκινήσει τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα.