Για συμφωνία προς όφελος όλων των Βρετανών δεσμεύτηκε η Τερέζα Μέι

Να επιδιώξει μία συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα είναι προς το όφελος όλων των Βρετανών και όχι μόνο όσων ψήφισαν υπέρ ενός Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, δεσμεύτηκε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της.

«Παρά τον διχασμό, οι Βρετανοί μοιράζονται μια επιθυμία να ζήσουν σε μια πιο δυνατή, πιο δίκαιη και πιο ασφαλή χώρα. Αυτές οι φιλοδοξίες μας ενώνουν, έτσι ώστε να μην είμαστε από εδώ και στο εξής διαιρεμένοι, στο 52% που ψήφισε υπέρ της αποχώρησης και στο 48% που ψήφισε υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε., αλλά μια μεγάλη ένωση πολιτών και κρατών με μια περήφανη ιστορία και ένα λαμπρό μέλλον. Έτσι, όταν θα προσέλθω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Ευρώπη φέτος, θα έχω ως σκέψη και γνώση ότι βρίσκομαι εκεί για να πετύχω τη σωστή συμφωνία, όχι απλά για εκείνους που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, αλλά για κάθε άνθρωπο σε αυτή τη χώρα», ανέφερε η κυρία Μέι.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην «πολύτιμη ένωση» ανάμεσα στα τέσσερα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία βρίσκεται υπό πίεση, καθώς η Βρετανία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Σκοτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας.

Σημειώνεται ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και την ενεργοποίηση των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τα τέλη Μαρτίου.