«Για την κυβέρνηση δεν αποτελεί ζήτημα διαφάνειας η κατασπατάληση 127 εκ. ευρώ στον ΟΑΣΘ»

Για επιχείρηση παραπλάνησης των πολιτών κατηγόρησε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με την απάντηση που του έδωσε ο υπουργός στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννούλης στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο κ. Καραμανλής «προσπάθησε να παραπλανήσει το σώμα της Βουλής και τους πολίτες που παρακολουθούσαν σε απευθείας μετάδοση γιατί δεν απάντησε, γιατί δεν μπορεί να αρθρώσει τις λέξεις που αποκαλύπτουν το περιεχόμενο αυτής της προσπάθειας, ότι η διερεύνηση για την κατασπατάληση 127 εκατομμυρίων δεν αποτελεί για τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ζήτημα διαφάνειας και υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες για τον λόγο ότι δυστυχώς θα αποκάλυπτε πράγματα που αφορούν το εκλογικό τους ακροατήριο».

Απαντώντας στα περί κακοδιαχείρισης στον ΟΑΣΘ από την διοίκηση Παππά ο κ. Γιαννούλης ανέφερε ότι ο κ. Καραμανλής «επειδή αναπαράγει την ίδια επιχειρηματολογία ίσως χρειαστεί πολύ σύντομα να βρεθεί στη θέση που βρέθηκε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο αόρατος υφυπουργός, δεν ξέρω αν έχετε για τη δράση του ιδίου, σε τι συμβάλει τόσο ο ίδιος όσο και η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, η κ. Αντωνίου. Είναι οι άγνωστοι Χ αυτής της κυβέρνησης».

«Ο κ. Καράογλου λοιπόν υποχρεώθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης δια του δικηγόρου του να ζητήσει συγγνώμη, να δηλώσει μεταμελημένος, και με γραπτή του δήλωση να ζητήσει την απόσυρση των μηνύσεων που είχαν γίνει από του κ.κ. Παππά και Παναγιωτίδη για την συκοφαντική τους δυσφήμηση» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Γιαννούλης δήλωσε ότι «ο κ. Καραμανλής είπε ένα ακόμα τερατώδες ψέμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και διεθνή έκθεση της χώρας μας, ότι η απόφαση για την απόσυρση της καταγγελίας είναι απόφαση του ιδίου και της κυβέρνησης και πάρθηκε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όσοι το άκουσαν αυτό ανατρίχιασαν, δεν προβλέπεται πουθενά τέτοια συνεννόηση για την απόσυρση καταγγελίας για την διερεύνηση κρατικών και κοινοτικών πόρων».