Γιαν. Ιωαννίδης: καμία συναλλαγή με αυτούς που οδήγησαν τον δήμο Δέλτα στον κατήφορο

Το όραμα του για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου «Δέλτα», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, καλώντας τους πολίτες της περιοχής να δώσουν ενεργά το παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ώστε ο δήμος να αλλάξει σελίδα και να αποκτήσει την ταυτότητα και το ρόλο που του αξίζει.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της “Σουρωτή Α.Ε.”, μιλώντας στο κατάμεστο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου Δέλτα, επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση», η οποία θα παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές της θέσεις και την πρώτη ομάδα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, στις αρχές Μαρτίου, στην Σίνδο.

Ασκώντας σκληρή κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο, τόνισε πως η διοίκηση του έχει οδηγήσει το δήμο Δέλτα σε ένα κοινωνικό και οικονομικό τραγικό αδιέξοδο. «Η φαύλη διοίκηση των τελευταίων ετών κατέβασε τον πήχη» τόνισε και υποστήριξε πως η διοίκηση Φωτόπουλου είναι «η επιτομή της αδράνειας, της ανεπάρκειας, της κακοδιοίκησης και της οπισθοδρόμησης». Σημείωσε δε, πως ο δήμος πρέπει να αλλάξει σελίδα και πορεία και πως αυτό απαιτεί μία νέα αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, που θα συνενώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, «μακριά από κομματικούς εγκλωβισμούς παρεμβάσεις και κομματικές αγκυλώσεις». «Η πραγματικότητα διαμόρφωσε την ανάγκη και η κοινωνία δημιουργεί την δυναμική» είπε και αναφέρθηκε σε ένα ανοιχτό τολμηρό και δημοκρατικό εγχείρημα, που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί το πλαίσιο της απλής αναλογικής. Σημείωσε ότι η παράταξη του θα διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου, αν χρειαστεί, μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες, αλλά δεν θα ανεχτεί φαινόμενα συναλλαγής μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων, ούτε θα συνδιοικήσει «με αυτούς που διαχρονικά οδήγησαν τον τόπο στον κατήφορο».

Δύο βασικές θεματικές ατζέντες

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του για το δήμο Δέλτα, συνόψισε τις προτάσεις του σε δύο βασικές θεματικές ατζέντες. Η πρώτη ατζέντα περιλαμβάνει την προώθηση όλων των βασικών τοπικών έργων και υποδομών, όπως η ανάπτυξη και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, την επέκταση του μετρό, τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, την ανάδειξη και αξιοποίηση των ΤΕΙ, την ανάπλαση του οδικού δικτύου, την ενίσχυση των υποδομών στη ΒΙΠΕΘ, την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, την ανάδειξη και αναγνώριση κυριάρχων τοπικών προϊόντων όπως το ρύζι και τα όστρακα κ.α. Η δεύτερη ατζέντα αφορά κυρίως την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη, με βασικά ζητήματα τη λειτουργία των υποδομών του δήμου, την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και αθλητισμό, αλλά και την προσέγγιση του ψηφιακού κόσμου.

«Διεκδικούμε την νικηφόρα προοπτική της νέας αντίληψης για το δήμο μας» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, τονίζοντας πως είναι ζωτικής σημασίας η «Επανεκκίνηση» να συγκεντρώσει ένα μεγάλο και ισχυρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή, ώστε να μπορέσει με πλήρη ευθύνη να αναλάβει τη νέα πορεία του δήμου «Δέλτα».

Να σημειωθεί ότι η «Επανεκκίνηση» αναπροσδιορίζεται ως μία πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική κίνηση που φιλοδοξεί να εκφράσει το ευρύτερο φάσμα των λεγόμενων δημοκρατικών δυνάμεων συγκεντρώνοντας στελέχη από τον φιλελεύθερο κεντροδεξιό μεσαίο χώρο και την κεντροαριστερά μέχρι και την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά. «Η παράταξη μας έχει πολιτική ταυτότητα το προοδευτικό ρεαλιστικό σχέδιο για την κοινωνία, την ανάπτυξη και την οικονομία, για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ανησυχίες και προτεραιότητες των πολιτών» τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Φ. Δερ.