Γιάννης Μπουτάρης: «Θα την κάνει την κωλοτούμπα ο Τσίπρας»

«Θα είμαι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και ας το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι έχουν φιλοδοξίες». Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Καθιστώντας σαφή την πρόθεσή του να διεκδικήσει για τρίτη φορά τη θέση του δημάρχου, ο κ. Μπουτάρης εξαπολύει επίθεση στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρο Καλαφάτη, για τον οποίον σημειώνει: «Να φύγω εγώ και να έρθει ο Καλαφάτης; Δύσκολα! Ας ξεκαθαρίσει εάν θέλει να είναι βουλευτής ή δημοτικός σύμβουλος, γιατί δεν κολλάνε και τα δύο. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες».

Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του δεύτερη θητεία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θέτει τους επόμενους στόχους που θέλει, αυτός και η παράταξή του, να επιτύχουν. Όσο για την κριτική που του ασκήθηκε για «το αλάτι που πέτρωσε», καθώς και για τους διαγωνισμούς καθαριότητας, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρει: «Δεν έχω δικαίωμα να ζητήσω παραιτήσεις από αντιδημάρχους που δουλεύουν σαν σκυλιά. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Συνεχίζω και την έχω, όμως υπάρχει μία συστηματική παραπληροφόρηση του κόσμου».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μπουτάρης σημειώνει: «Αν δεν τελειώσουν οι εκλογές σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, δεν θα δούμε εμείς εκλογές. Ο Τσίπρας θα κάνει την κωλοτούμπα για την αξιολόγηση».