Γιάννης Ιωαννίδης: ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης για τον δήμο Δέλτα…

Σε ντέρμπι που θα κριθεί στο δεύτερο γύρο, εκτιμάται πως θα εξελιχθεί η εκλογική αναμέτρηση στο δήμο Δέλτα, που βρίσκεται στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης και συγκροτείται από τις δημοτικές ενότητες Αξιού, Χαλάστρας και Εχέδωρου.

Η υποψηφιότητα του Γιάννης Ιωαννίδη, που έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος δ.σ. της εταιρίας “Σουρωτή” για 27 χρόνια, ανεβάζει κατακόρυφα τον εκλογικό πήχη και διαμορφώνει ένα διπολικό σκηνικό, σε ένα σημαντικό δήμο του νομού όπου ψηφίζουν περίπου 30 χιλιάδες πολίτες.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης οικονομολόγος με μακρόχρονη θητεία στα κοινά αλλά και μεγάλη εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, συμμετέχει στις εκλογές και διεκδικεί τον δημαρχία στο δήμο Δέλτα, επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού συνδυασμού που εκπροσωπεί, σχεδόν, όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων, χωρίς να αποκλείει τις επαφές και συνεργασίες με τον κεντρώο – φιλελεύθερο χώρο.

Το Κίνημα Αλλαγής αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται θετικά και υπέρ της υποψηφιότητας του, αλλά ο ίδιος επιμένει και μιλά για “την ενότητα όλων των ενεργών και δημιουργικών πολιτών και για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης ανεξάρτητης, δημοκρατικής αυτοδιοικητικής παράταξης”.

Ο συνδυασμός του, “Επανεκκίνηση”, το ερχόμενο Σάββατο στις 7:30μμ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, θα παρουσιάσει τις βασικές προγραμματικές του θέσεις, με τον Γιάννη Ιωαννίδη να δηλώνει πως “ο δήμος μας χρειάζεται επανεκκίνηση και σχέδιο δημιουργίας και ανάπτυξης, μέσα από ένα δημόσιο, ανοιχτό και συμμετοχικό διάλογο, που θα αποτελεί το «αντίδοτο» στην αδράνεια, τη στασιμότητα και την ανεπάρκεια που γεύτηκαν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια”.

Από την “άλλη πλευρά”, από το συντηρητικό χώρο και τη ΝΔ, εκτιμάται ότι και σ’ αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν δύο συνδυασμοί: του νυν δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου και του Γιώργου Γλώσση. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της δικηγόρου Λίνας Χατζηκυριάκου ενώ από τον κεντρώο χώρο και την κεντροαριστερά κινούνται άλλοι δύο συνδυασμοί του Σ. Σταματάκη και του Α. Διαμαντόπουλου.

Όσοι γνωρίζουν τους τοπικούς συσχετισμούς, θεωρούν ότι Ιωαννίδης και Φωτόπουλος θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο, με το κλίμα στο δήμο να ευνοεί την αλλαγή σελίδας…

Φ.Δ.