Γίνανε ρεζίλι… των σκυλιώνε, οι δεξιοί αιρετοί στην «Αλκυονίδα»…

Τα παιχνίδια εξουσίας των κομματικών παραγόντων της ΝΔ, όσο η νέα διακυβέρνηση επελαύνει επί των θεσμών και των οργανισμών του κράτους, πλέον δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις λειτουργίες υπηρεσιών και φορέων που προσφέρουν σημαντικό έργο.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό η δυστοκία που σημειώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του διαδημοτικού φορέα «Αλκυονίδα», που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα στη δυτική Θεσσαλονίκη και στον οποίο συμμετέχουν οι δήμοι Δέλτα, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου. Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου της «Αλκυονίδας», ο δήμος Δέλτα αποχώρησε καταγγέλλοντας την «παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων» και την ακύρωση της διαδημοτικής συνεννόησης για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, αποχώρησε δυσαρεστημένος από την διαδικασία εκλογής και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των άλλων δήμων ότι ο Δήμος Δέλτα δεν θα συμμετέχει στον διαδημοτικό φορέα, έχοντας αποφασίσει να δημιουργήσει δική του δημοτική δομή και χώρους για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

Τι συνέβη; Ο Γ. Ιωαννίδης ενημέρωσε πως είχε υπάρξει συνεννόηση των τριών δημάρχων για τον επικεφαλής στην διοίκηση του φορέα, όπου το πρώτο μισό της θητείας θα το αναλάμβανε εκπρόσωπος του δήμου Δέλτα. Για τη θέση του πρόεδρου της «Αλκυονίδας», εκ μέρους του δήμου Δέλτα, είχε προταθεί ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης, που συνεργάζεται με την διοίκηση Ιωαννίδη. Ο Δουσδαμπάνης είχε εκλεγεί με την παράταξη του Μίμη Φωτόπουλου του πρώην δημάρχου Δέλτα (και νυν γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης), ο οποίος στις εκλογές είχε το κομματικό χρίσμα της ΝΔ. Ο Φωτόπουλος θέλοντας να μπλοκάρει την επίσημη υποψηφιότητα από τον δήμο Δέλτα, για λόγους καθαρά κομματικούς της ΝΔ, πρότεινε την υποψηφιότητα της δημοτικής συμβούλου της παράταξης του, Ελένης Μπαλογιάννη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φωτόπουλος συνεννοήθηκε με τους γαλάζιους δημάρχους Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου για να καταψηφισθεί ο υποψήφιος του δημάρχου Δέλτα και να υπερψηφισθεί η γαλάζια υποψηφιότητα της Μπαλογιάννη. Το χέρι τους μάθαμε έβαλαν και παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα ξέρει τα μαγειρέματα ο Τζιτζικώστας ή έδωσε ο ίδιος το οκ;

 

Μετά την αποχώρηση 2 εκ των 3 αιρετών του δήμου Δέλτα και ενός εκπροσώπου του δήμου Χαλκηδόνας, οι αρχαιρεσίες συνεχίστηκαν με παρούσα την Μπαλογιάννη και την συμμετοχή μόνον 6 εκ των αρχικά 9 μελών του δ.σ., με την Μπαλογιάννη, ως εκ θαύματος, να συγκεντρώνει 5 θετικές ψήφους και ένα λευκό, και να εκλέγεται …πρόεδρος. Σε ποιο φορέα άραγε;

Στενοί συνεργάτες του δημάρχου Δέλτα έκαναν λόγο για συνεννοήσεις που χάλασαν κάτω από πιέσεις «κύκλων» και πως οι συνεννοήσεις δεν αφορούσαν μόνο την διοίκηση αλλά και σειρά ζητημάτων για τον χαρακτήρα και την πορεία του φορέα, ο οποίος, αν προχωρούσε η διαδημοτική συνεργασία, θα διαχειριζόταν κονδύλια πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ!

«Η αλλαγή στάσης των συμμετεχόντων και μάλιστα ξαφνικά, αλλοιώνει τον χαρακτήρα της προσπάθειας που άρχισε και προκαλεί τεράστιες αμφιβολίες για την πορεία του φορέα. Το αντικείμενο της διαδημοτικής επιχείρησης δεν χώρα συνδικαλισμούς αλλά μόνο έργο προς τους δημότες» σχολίασαν κύκλοι του δήμου Δέλτα.

 

Ο «σκυλοκαυγάς» δηλαδή, που ξεκίνησε με ευθύνη κι επιλογή αυτών που πήγαν να ελέγξουν κομματικά τον φορέα, δεν ήταν για το πάπλωμα…

Φ.Δ.